De “Oorsprong”

ELs Scholten en ANs Brinkman zijn de oprichters en naamgevers van ELAN. De familie Brinkman kwam in 1972 naar Baarn en Ans ging op zoek naar een tafeltennisvereniging. Tot haar verbazing was er in Baarn geen tafeltennisvereniging meer, de oude vereniging Beatrix was vlak daarvoor opgeheven. Op aanraden van man Kik en samen met buurvrouw Els werd besloten een nieuwe tafeltennisvereniging op te richten.

Elan is opgericht op 30 maart 1973, op 30 april 1973 (koninginnedag) kwamen er circa 30 mensen af op de eerste mogelijkheid om een balletje te slaan in de gymzaal van de Oorsprongschool. In het najaar van 1973 werd er voor het eerst in de competitie gespeeld. Na een jaar begon de vereniging te groeien en verhuisde de vereniging noodgedwongen naar de gymzaal van de Koningin Wilhelminaschool (KWS). Vanwege de witte wanden en de strenge huisregels was dit geen prettige zaal en al snel werd er weer uitgekeken naar een andere ruimte. Via via kwam ter ore dat de ruimte onder de bibliotheek leeg kwam, Kik Brinkman werd weer ingezet en met veel moeite kreeg Elan de beschikking over deze ruimte. Tot 1988 bleef Elan in de kelder onder de bibliotheek gevestigd. Na een tip van wethouder Teeling en gesteund door de wethouders Teeling en Nijhof ging Kik Brinkman weer aan de slag en zorgde er voor dat Elan eigenaar werd van de oude gymzaal van de voormalige Oosterschool.

Na het, te vroege overlijden, van medeoprichter en voorzitter Kik Brinkman, werd het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi omgedoopt in “Kik Brinkman Toernooi” Een toernooi dat geheel in zijn stijl bedoeld is voor gezelligheid en ongedwongen samenzijn. Op deze wijze blijft deze toegewijde verenigingsman in ieders herinnering.
Op dit moment heeft Elan drie groepen leden:

  • Circa 20 jeugdleden waarvan ongeveer de helft in de competitie uitkomt
  • Circa 80 senioren waarvan iets meer dan de helft in de competitie uitkomt
  • Circa 30 middagrecreanten van voornamelijk 55 jaar en ouder (het grootste deel hiervan is seniorlid).

Cookies

Deze website gebruikt alleen functionele cookies en slaat geen gegevens van bezoekers op. Bekijk hier onze privacy verklaring.